در اواسط سال 2019 تلگرام در توئیتی اعلام کرد که دچار حمله DDoSشده است و بر اثر این حمله سرویسهای آن به مدت یک ساعت از دسترس کاربرانی از سراسر دنیا خارج شد.
پس از وقوع این حمله که در حدود یکساعت طول کشید، تلگرام بلافاصله در توئیتر خود توضیحاتی درباره حمله DDoSبه کاربران ارائه داد.
حملات DDoS
وقتی حمله DDoS صورت میگیرد درخواستهای زیادی به سمت سرور یا کامپیوتر قربانی سرازیر میشود. حجم و تعداد این درخواستها به حدی زیاد است که منابع سرویسهای قربانی بیش از حد اشغال شده و در نهایت سرویس از دسترس خارج میشود.
تلگرام در حساب توئیتری خود بلافاصله پس از وقوع حمله گزارش داد:
DDoS یک حمله منع سرویس توزیع شده است: تصور کنید ناگهان “بینهایت” درخواست بیسروته به سمت سرورهای شما سرازیر شود و دیگر امکان بررسی و پاسخ به درخواستهای معتبر را نداشته باشید. درست مثل این است که لشکری از موشهای صحرایی در صف سفارش غذا شما را پشت سر بگذارند و هر کدام سفارش یک دوبل برگر غول آسا بدهند.
سرور سعی میکند به هر یک از موشهای صحرایی بگوید که آنها اشتباه آمدهاند و اینجا نمیتوانند سفارش بدهند ولی آنها آنقدر زیاد هستند که سرور نمیتواند از بین آنها شما و درخواست شما را ببیند.
این سادهترین و قابل فهم ترین روشی است که میتوان این حملهها را برای همه توضیح داد. تلگرام در توئیتی دیگر نحوه فرستادن این حملهها به سرور خود را اینگونه توضیح داد:
برای ایجاد این حملهها و ارسال انبوهی از درخواستهای نادرست، هکرها از “بات نت”هایی استفاده کردهاند که درکامپیوتر کاربرانی که در گذشته به بد افزار آلوده شده بودند و بدون اطلاع آنها ساخته شده بود. درست مثل حمله زامبیها، و شاید یکی از این کاربران قربانی پدربزرگ یا مادربزرگ شما باشد!
امن بودن دادههای کاربران تلگرام
تلگرام پس از جلوگیری حمله به کاربران اطلاع داد که دادههای آنها امن است و تمامی این درخواستها فقط برای ایجاد لود بیش از حد روی سرورها ارسال شده بودند و نمیتوانستند امنیت اطلاعات کاربران را به خطر اندازند.
مسدود کردن تلگرام توسط برخی کشورها
این اتفاقات اغلب توسط کشورهایی انجام میشود که قصد توقف و از کارانداختن این سرویس را دارند. زیرا برخی از دولتمردان در کشورهای مختلف باور دارند که این پیامرسان احتمالا برای معترضان به دولتها و تروریسم مورد استفاده قرار میگرفت.
تلگرام نسبت به این اظهارنظرها واکنشی نشان نداده است.