یک گروه رسانهای اخیرا با چند تن از کارشناسان برجسته مسائل امنیتی مصاحبه کرد. در این مصاحبه از این کارشناسان پرسیده شد که خود آنها از چه تولیدات یا زیرساختهای امنیتی برای محافظت از دادههای خود استفاده میکنند.
عدم استفاده از آنتی-ویروس و رمزگذاری ایمیل
رئیس گروه کارشناسان فنی EFF اعلام کرد که از هیچ برنامه آنتی ویروسی استفاده نمیکند. یک دلیل این تصمیم به علت استفاده از سیستم عامل لینوکس است و دلیل دیگر به این که به عقیده وی نرمافزارهای آنتی ویروس نوعی احساس واهی امنیت ایجاد میکنند.
او میگوید: «به هیچ وجه علاقه ندارم که از نرمافزار آنتی ویروس احساس رضایت کنم و به آن متکی باشم» او به طور مرتب ایمیل خود را رمزگذاری میکند اما توصیه نمیکند که کاربران معمولی ایمیلهای خود را رمزگذاری کنند، زیرا استفاده از نرمافزارهای رمزگذاری بسیار دشوار است.
عدم اتصال سیستمهای مهم به اینترنت و عدم بهروز رسانی کامپیوترها
یک کارشناس امنیتی برجسته دیگر به نام Eugene Spafford نیز در پاسخ به همین سوال اعلام کرد که به ندرت سامانههای عملیاتی کامپیوترهای خود را به روزرسانی میکند، زیرا عموما به اینترنت متصل نیست و حتی در برخی موارد برای دسترسی به اطلاعات خود، یک سیستم مجازی را مورد استفاده قرار میدهد که آن را هم بلافاصله پس از پایان کار حذف میکند.
روتر اصلی او مجهز به یک فایر وال است، ضمن اینکه او در مرکز پژوهشی خود نیز ابزارهایی برای ردیابی مشکلات امنیتی تولید کرده است. این کارشناس امنیتی در ادامه این گفتگو میگوید: «من کارهای اضافهای را در ارتباط با مسائل امنیتی خود انجام میدهم که آنها را برای شما شرح نخواهم داد زیرا اطلاع شما از آن موارد، کمکی به حال من نخواهد کرد».
عدم توضیح راهکارهای امنیتی
یک کارشناس سرشناس دیگر به نام Bruce Schneier نیز پاسخ مشابهی به موضوع مورد بحث میدهد. او در پاسخ به پرسش مطرح شده در مورد نحوه محافظت از اطلاعات خود، هیچ نگفت جز اینکه «من خودم یکی از هدفهای نفوذگران هستم».