فنآوریهای تشخیص چهره، مبتنی بر نقاط معینی از چهره فرد تحت عنوان “نقاط سنجش” هستند تا از اطلاعات حاصل از این نقاط و مقایسه آن با نقاط مشابه در یک تصویر، درصد شباهت بین چهره فرد و تصویر مشخص شود.
به تازگی و به منظور بهبود تکنولوژیهای تشخیص چهره؛ متخصصان تعداد نقاط مورد مقایسه در این فرایند را افزایش دادند. در نتیجه با افزایش تعداد “نقاط سنجش”، امکان تشخیص چهره یک فرد نسبت به گذشته دو برابر افزایش یافته است.
کاربرد تشخیص چهره در شناسایی خلافکاران
از مهمترین کاربردهای فنآوری تشخیص چهره، شناسایی مجرمان و خلافکاران است. به این ترتیب که، بر اساس عکسی که از چهره مجرمان در زمان دستگیری ثبت میشود و استخراج اطلاعات از “نقاط سنجش” چهره آنها، این اطلاعات در سیستمهای امنیتی ذخیره میگردد. زمانی که پلیس به یک فرد مشکوک میشود به کمک این فناوری قادر خواهد بود چهره وی را مورد ارزیابی قرار داده و بررسی نماید که آیا پروندهای با چهره یکسان با این فرد وجود دارد یا خیر.
بررسیهای انجام شده در امریکا نشان میدهد به لطف بهبود این فنآوری؛ بازداشت کلاهبرداران و سارقان هویت با رشد قابل توجهی روبرو شده و تعداد زیادی پرونده قضایی جدید گشوده شده است.
جلوگیری از صدور گواهینامه رانندگی برای سابقهداران
از سال 2010 که فنآوری تشخیص چهره در نیویورک به کارگرفته شد، تا کنون از صدور گواهینامههای رانندگی مجدد برای بیش از 14000 متقاضی جلوگیری به عمل آمده است.
در سیستم جدید تشخیص چهره، ” نقاط سنجش” عکس گواهینامههای رانندگی از 64 به 128 نقطه افزایش یافته است. بنابر اظهارات مقامات اداره صدور گواهینامه رانندگی، این امر موجب افزایش احتمال تطبیق عکسهای جدید با 16 میلیون عکس موجود در سامانه این مرکز شده است.
فرماندار وقت ایالت نیویورک نیز در یکی از مصاحبههای خود گفت: «هماکنون ایالت نیویورک پیشرو استفاده از این فنآوری در سطح آمریکا است و نتایج به دست آمده از این فنآوری جدید، دلیل مثبتی بر اثبات نقش مهم و حیاتی فنآوری تشخیص چهره در امنتر کردن خیابانها و جادهها و نیز محاکمه کلاهبرداران است.
حداقل 39 ایالت آمریکا در حال استفاده از انواع نرمافزارهای تشخیص چهره هستند و در این میان، مقامات نیویورک با تاکید براین نکته که دیگر هیچ گواهینامه جدیدی صادر نخواهد شد مگر اینکه عکس متقاضی، مورد تایید سیستم قرار گیرد و به کمک این سیستم جدید آنها رانندههای خطرناک را از جادهها حذف خواهند کرد.
منبع: